Van Korrel tot Borrel.
De ambacht van het Fijn destilleren.
Van vader tot zoon.
Van Korrel tot Borrel.
De ambacht van het Fijn destilleren.
Van vader tot zoon.
Passie en lokale productie
Vink whisky wordt gedistilleerd in distilleerderij De Tweekoppige Phoenix door meester distillateur Arthur Kruijt en zoon Allard Kruijt. Twee meester distillateurs met een enorme voorliefde voor experimenteren op het gebied van soda’s en gedistilleerd.
Als Nederlanders dragen wij al eeuwen de kunst van het fijn distilleren en het handelen in sterke dranken met ons mee. We staan van heinde en ver vooral bekend om onze jenevers en likeuren. Met Vink zijn we toegetreden tot het toneel van de ‘New World Whiskies’. Daarmee willen we laten zien dat wij als Nederlanders de kennis in huis hebben om waanzinnige whiskies te distilleren die er ook nog eens te gek uit zien.
Passie en lokale productie
Vink whisky wordt gedistilleerd in distilleerderij De Tweekoppige Phoenix door Meester distillateur Arthur Kruijt en zoon Allard Kruijt. Twee Meester Distillateurs met een enorme voorliefde voor experimenteren op het gebied van soda’s en gedistilleerd.
Als Nederlanders dragen we al eeuwen de kunst van het fijn distilleren en het handelen in sterke dranken met ons mee. En staan we van heinde en ver vooral bekend om onze jenevers en likeuren. Met Vink zijn we toegetreden tot het toneel van de ‘New World Whiskies’. Daarmee willen we laten zien dat wij als Nederlanders de kennis in huis hebben om waanzinnige whiskies te distilleren die er ook nog eens te gek uit zien.


Meester Distillateur
Vink is een van de weinige whiskies die gedistilleerd worden in Nederland. Vink is gedestilleerd door middel van ketel-distillatie door vader en zoon Arthur & Allard. Beide ervaren flavouristen en meester distillateurs met een enrome passie voor experimenteren. In de distilleerderij ontwikkelen zij alles zelf, van korrel tot borrel. Van gin, whisky & jenever tot rum maar ook allerlei soorten craft soda’s zoals Kombucha.



Van korrel tot borrel
Vanaf de twaalfde eeuw beheersten Europese monniken, geleerden en alchemisten de kunst van het distilleren van alcohol. Alcohol werd aanvankelijk beschouwd als medicijn, vooral om pijnen te verlichten. In onze distilleerderij borduren wij voort op eeuwenoude familie recepten en technieken met als resultaat waanzinnig smaakvolle whisky’s, jenevers en andere distillaten.
De ketel
Wij distilleren onze whisky’s in een hand gebouwde Duitse MÜLLER Pot Still. Deze distilleerketels staan bekend om hun technologie en Duitse degelijkheid.
Meester distillateurs
Gedestilleerd door meester distillateurs die bouwen op tientallen jaren ervaring en een hedendaagse blik hebben op distilleren.
Lokaal
Om onze kwaliteit te waarborgen, de regio te ondersteunen en onze CO2 voetafdruk te verminderen proberen we onze ingrediënten zo lokaal mogelijk te vinden.
Vaten
Whisky is ‘all about the barrels’. Daardoor experimenteren we bij Vink Whisky graag met verschillende soorten en type vaten. Denk aan bier, wijn of rum vaten. Hoe gekker hoe beter!
Van Korrel tot Borrel
Vanaf de twaalfde eeuw beheersten Europese monniken, geleerden en alchemisten de kunst van het distilleren van alcohol. Alcohol werd aanvankelijk beschouwd als medicijn, vooral om pijnen te verlichten. In onze distilleerderij borduren wij voort op eeuwenoude familie recepten en technieken met als resultaat waanzinnig smaakvolle whisky’s, jenevers en andere distillaten.
De ketel
Wij distilleren onze whiskies in een hand gebouwde MÜLLER Pot Still
Meester distillateurs
Gedestilleerd door Meester Distillateurs die bouwen op tientallen jaren ervaring en een hedendaagse blik hebben op distilleren.
Lokaal
Om onze kwaliteit te waarborgen, de regio te ondersteunen en onze CO2 voetafdruk te verminderen proberen we onze ingrediënten zo lokaal mogelijk te vinden.
Vaten
Whisky is ‘all about the barrels’. Daardoor experimenteren we bij Vink Whisky graag met verschillende soorten en type vaten.